fbpx

Algemene info - Buurthuis Gageldonk


Buurthuis Gageldonk is een ontmoetingshuis in de buurt Gageldonk in de wijk Haagse Beemden in Breda.Buurthuis Gageldonk: Huis van de wijk!


Stichting Heerlijckheid Gageldonk

In april 2017 is Stichting Heerlijckheid Gageldonk opgericht met als doel het voormalig buurtcentrum de Beemdentil te gaan exploiteren. De oprichting van Stichting Heerlijkckheid Gageldonk is noodzakelijk geworden nadat in september 2016 de gemeente Breda als eigenaar van het buurthuis en de Stichting Beemdentil, als uitbater, overeen kwamen om de samenwerkings( bruikleen)overeenkomst te beëindigen. Met de oprichting van Stichting Heerlijckheid Gageldonk is ook besloten een nieuwe naam te geven aan het buurthuis. Buurtbewoners kozen toen de naam Buurthuis Gageldonk.

Buurthuis Gageldonk heeft nog steeds als voornaamste doel activiteiten aan te bieden georganiseerd door en voor de buurtbewoners van Gageldonk in het bijzonder en de bewoners van de Haagse Beemden in het algemeen.Korte historie van het gebouw

De Beemdentil is begin jaren 80 van de vorige eeuw begonnen in een houten noodgebouwtje, gebouwd door het bouwbedrijf Wilma. De wijk Haagse Beemden was toen nog in ontwikkeling. Al snel was er in de gloednieuwe wijk behoefte aan meer ruimte. Een naaiclub en sjoelclub waren de eerste twee verenigingen die gebruik maakten van het buurtcentrum.
Na de kleurrijke zelfbeschilderde keet, die stond op de plaats waar nu het wooncentrum ‘Aardrijk’ staat, is aan de overkant aan de Merodelaan het huidige gebouw gerealiseerd.
Door de jaren heen zijn er verschillende verenigingen en activiteiten ontstaan, die jaren een vast onderkomen hadden in het gebouw.  

 

 

Informatie gebouw

Buurthuis Gageldonk beschikt over twee zalen op de bovenverdieping en 4 zalen beneden.

Beneden: drie zalen zitten aan elkaar geschakeld door middel van schuifwanden. Als de wanden open zijn ontstaat er een grote zaal met een capaciteit voor personen en een aparte vergaderruimte. Hier is ook de bar en een keuken. Aan de rechterzijde van het gebouw is een terras dat afgesloten wordt met een hekwerk.

Het gebouw is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers met speciale elektrische deuren die van buitenaf en binnenuit geopend worden. Er is ook een grote invalidentoilet.

De mogelijkheid bestaat om bijvoorbeeld met uw vereniging te komen repeteren of een wijkgerichte activiteit te organiseren. Wilt u meer weten over de verhuurmogelijkheden? Neem dan gerust contact op  of vul het contactformulier in.